...nu plange in fata une usi inchise, cauta fereastra care tocmai s-a deschis...

vineri, 29 noiembrie 2013

Genial...de simplu

(postare republicata, scrisa si retrasa in 2010)

''Nu te ingrijora din cauza oamenilor din trecutul tau . Exista un motiv pentru care nu au reusit in viitorul tau.''
(Re)intalniri/catch-up-uri, cunostinte-amici-prieteni, fotografii, inceputuri, fun, toate presarate cu feeling-uri misto, care incalzesc inima si o fac sa fie multumitoare. 'I expect nothing from life and so far, I wasn't dissapointed'

Atunci cand simt, ceva bun sau rau, si nu ma exprim, se pare ca mi se acorda o a doua sansa. Si ceea ce traiesc in ultima vreme, ma face sa actionez imediat ce mi se ofera ocazia. Viata imi ofera binecuvantari peste binecuvantari atunci cand multumesc pentru tot ceea ce primesc. Lucruri bune sau lectii. Mai ales lectii. Facultatea poate oferi surprize chiar si dupa ce cursurile ei s-au terminat. Pentru ca ne raman cursurile vietii la care nu putem ramane corijenti/repetenti, si lectiile se 'predau' la nesfarsit, pana isi invata fiecare 'lectia'.

Per total a fost o zi linistita, in care diversi 'umani' m-au incurajat pentru diverse lucruri pe care le fac. Multumesc. S-a terminat intr-o nota absolut superba pentru noi 2. Amabilitati, incurajari cu privire la abilitati puse in practica - da - blogul, incercari anemice de a conversa pe orice alt subiect mai putin facultatea de unde ne-am carabanit, pardon - luat zborul si unde nu puteam schimba mai mult de doua fraze.

Blogul nu e vreo capodopera moderna, desi pot imbina cuvintele cu o usurinta uluitoare (dupa cum fabuleaza unii). Surpriza nu e ca vorbim, ca ne intalnim intamplator sau ca avem bunavointa sa incurajam - ci faptul ca nu toti vrem sa ne transformam in niste masinarii. Ajungem sa ne fastacim pentru ca vorbim cu usurinta oricat despre orice, ne dam dupa corcodus atunci cand inevitabil mai aruncam cate o vorba in gluma dar simtita pana in maduva despre lucruri deep... Imi plac foarte mult povestile lasate urmasilor cu/despre oamenii nascuti iarna ;) Sunt un soi de povesti intrate la o categorie speciala ce presupune brainstorming, trimisi din cer pe o vreme cainoasa, in anotimpul cadourilor. Un paradox si o dorinta indeplinita pentru cei care primesc 'cadoul'.

Dorintele unor suflete ajung sa devina realitate atunci cand credinta si speranta sunt mai puternice decat toate sentimentele aruncate impotriva. Nu te lasa mintit de ganduri care rasar si care iti soptesc 'nu vei reusi', nu apleca urechea la cuvintele celorlalti, nu te gandi la timpul scurs, canalizeaza-ti energia catre ceea ce vrei intr-adevar. Daca esti sigur ca ceea ce-ti doresti te va face fericit, daca dorintele tale sunt pozitive, pune-ti castile pe urechi, lasa muzica sa inceapa, si indreapta-ti privirea si inima catre cer. Asa va fi. Si cu siguranta se va intampla sa primesti ceea ce ti-ai dorit, sa gasesti persoana potrivita care sa te adore pentru ceea ce esti, sa fii inspirat in alegerea jobului perfect... Iti vei gasi chi-ul, zen-ul, si alte denumiri scoase din DEX.

Si iti va placea la nebunie 'make love , not war'.
Si vei transforma la nesfarsit cele mai banale/imposibile lucruri pentru unii, in cele mai tari experiente/senzatii traite. Te vei simti cel mai norocos suflet din Univers. Da-mi un semn cand ai reusit.

Nu sunt o mind sucker, dar vreau ganduri de-ale tale.
E ora 5 si tocmai ti-am indeplinit o dorinta. La restul e nevoie de amandoi. Carpe Diem!

Un comentariu:

  1. Seize the day trusting tomorrow as little as possible
    Don’t ask, as you can’t find out
    What kind of end gods will prepare for you, Leuconoe,
    And don’t try to unriddle Babylonian divination
    As it’s better just to accept what is going to happen
    Whether numerous winters or just one more, Jupiter has intended for us,
    That is now being cast on the cliffs of The Tyrrhenian Sea:
    Be wise, decant wines and abandon vain hope as quickly as possible
    Because as we’re talking, the envious youth passes by
    So seize the day trusting tomorrow as little as possible

    RăspundețiȘtergere