...nu plange in fata une usi inchise, cauta fereastra care tocmai s-a deschis...

miercuri, 8 februarie 2012

Punte pentru prosti

Hello. Va scriu cu degetele semi-degerate din cosmelia cheala numit loc-de-munca (a se citi stand).

Zilele astea ma confrunt cu un PMS masculin.

Si tot zilele astea infecte, sunt instiintata de o anumita situatie 'de deal'. Adica nici frumos, intins ca la campie, dar nici de pe varful vreunui pisc cu inaltimea de 'jde km.

Romana zici? Bine. Iti traduc. Adica daca te afli intr-un grup (insert any name here) si ii cunosti pe aproximativ toti membrii, ajungi la un moment dat sa legi relatii de prietenie, adica sa mai intrebi de sanatate si pe altii, satul de cea subreda din propria ograda. Divaghez. E, si cand ti-e lumea mai draga, vine cate un 'prieten / prietena' si iti povesteste verzi-uscate, mai-mai se multumeste ca doar ii asculti of-ul sau, si mai bine, sa purcezi catre un sfat.

Daaar, ce zic eu prietenie? Ce zic eu purtare-de-grija si empatie? Nu exista asa ceva. O data daca ai indraznit sa nu fii de acord cu 'victimele' (a se citi prietenii in cauza) - ci doar sa asculti fara sa dai sfaturi, sau daca - si mai grav - afla vreun om si mai apropiat de 'victima' de grava ta fapta (de a te dovedi prieten?!?!), poi fa-ti bocceluta tata, si du-te infingandu-ti prietenia in ... unde vrei tu.

tu: Cum adica n-ai fost de acord cu mine? O data din cele 370 jdemii. Cum? Da-ti doua palme si cere-te afara.
eu: Ce conteaza ca poate mi-ai 'irosit' timpul si energia cu impresiile tale bolnave? Ca m-ai inclus fara sa vreau in planurile tale tampite si m-ai pus sa te si sustin? Azi imi rezerv dreptul, in calitate de prieten si sustinator, sa nu fiu de acurd cu tine. Continuu sa te sustin in ce vrei sa faci - ca asta fac prietenii, dar nu sunt de acord cu tine. Alegerea mea.

Ce conteaza, binevoitorule, ca intentiile tale au fost laudabile, ce conteaza ca, poate, ajutorul tau l-a determinat pe prietenul tau sa nu bea 'apa de la caine', ce conteaza ca poate tu personal aveai altele mult mai nasoale pe cap, sau ce conteaza ca pur si simplu 'te-ai trezit' jucand dupa placul 'victimei' si acum nu mai exista cale de intors...

Eu zic asa: un prieten adevarat te sustine chiar si atunci cand tu esti pe marginea prapastiei si vrea sa te arunci, bagandu-ti adanc un spit in dos, facandu-ti caderea mai rapida...

Serios acum... Cat de sonat sa fii sa dai fix in omul care a fost langa tine MEREU, fara exceptie de 3noaptea sau 'nu mai da sms-uri ca te dau afara'? Cat?

Cand ai langa tine miracolul numit 'prietenie', pai apara-l. Nu fi bou, ca dataviatoare, poti sa te zbati singur ca un caine, poti sa te arunci chiar de 3 ori cu capul in jos, ca NU MAI VINE nimeni sa te ajute. Nu-i lasa pe cei cu adevarat REALI ca si PRIETENI, sa plece intrebandu-se retoric de ce te-ai purtat ca un magar cand ei ti-au fost alaturi MEREU.

A, ca tu esti prost si te-ai dus cu capul inainte in ciuda avertismentelor - asuma-ti-o.
A, si mai grav - daca ai fost suficient de prost cat sa si afle tot satul ca ti s-a spus EXPLICIT ca o s-o dai in bara, dar tu te-ai incapatanat, atunci ghici ce: ASUMA-TI-O. Si nu-ti lasa prietenii sa lupte singuri cu satul din cauza ta.

Stiu, necesita maturitate. Tu, prieten fraier - daca ti-ai luat-o pentru ca ai fost prieten, nu repeta greseala. Nu mai arunca margaritarele la porci.
Tu, prostul satului, scuteste-ma cu milogeala si recunoaste ca esti prost, intoarce-te in camaruta ta si da-ti palme peste ochi pana iti revii. Si a doua oara, incearca sa nu-ti mai bati joc de cineva care doar a incercat sa-ti fie prieten REAL.

Ce vreau sa spun cu asta? Asuma-ti TOATE deciziile. Ca pana la urma, oricat de indecis ai fi, ai avut toate sfaturile la indemana, ai avut si greselile altora drept exemplu, si tu tot cu picioarele de la scaun ai gandit.

Pentru ofuscati: scutiti-ma cu comentariile.
Pentru cei patiti: ganditi-va de doua ori inainte sa fiti prietenul vreunui idiot, pentru ca idiotul se va dispensa de voi usor si fara regrete, insa voi veti ramane cu un gust foarte amar. Cand simtiti ca nu mai vreti, mai bine taiati raul cand inca nu e foarte rau. Nu meritati.

Eu prefer 3 prieteni reali decat contul de feisbuci plin de 'imaginari' care imi dau like-uri pentru rahaturi debitate la buda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu